Kerstmuziek: je moet er van houden

Kerstmuziek is iets waar je van moet houden. Voor veel mensen is het een kommer en kwel, anderen houden er juist van en luisteren er het liefst zelfs in de zomer nog naar. Voor deze mensen zijn er zelfs speciale kerstmuziek radiozenders in het leven geroepen. Deze zijn meestal alleen via het internet te beluisteren.

Kerstmuziek via applicaties

Een goede manier om kerstmuziek te luisteren is via je telefoon. Zorg er dan wel voor dat je een goede internetverbinding hebt waar geen limiet op zit, want streamen via het internet op je mobiel kan een duur grapje worden. De meeste kerst radiozenders beschikken ook over een applicatie voor je mobiel waarmee je de hele dag kerstmuziek kunt luisteren, zoveel als je wilt.

Kerstmuziek op de radio

De meeste radiozenders kunnen het ook niet laten om de hele dag kerstmuziek te draaien. Bij zenders zoals SkyRadio beginnen ze er al mee als de herfst nog amper begonnen is, anderen doen het wat rustiger aan en beginnen pas met het draaien van kerstmuziek zodra Sinterklaas het land uit is.

Kerstmuziek downloaden via je mobiel

Om echt overal naar kerstmuziek te kunnen luisteren is het het beste om de liedjes naar je telefoon te downloaden. Als je ze op je telefoon of mp3speler hebt staan kun je overal en altijd naar de kerstmuziek luisteren die jij leuk vindt. Uiteraard is het ook mogelijk om de cd's van je favoriete kerstmuziek artiesten te rippen en op je mobiel te zetten. Zorg er in ieder geval wel voor dat je dit legaal doet, want de artiesten moeten er natuurlijk ook wat op verdienen. Een goede manier om legaal te downloaden is via programma's als Itunes en Spotify. Ook Amazon is een goede bron om legaal muziek vandaan te halen.

De mooiste kerstliedjes ooit!

Categorie: Kerstmuziek / 06-12-2012 12:48

Kerst brengt vaak bij veel mensen een speciaal gevoel met zich mee. Dit gevoel wordt veroorzaakt door verschillende aspecten. Zo is er natuurlijk de kerstgedachte die iedereen van jongs af aan met zich meekrijgt en zijn er speciale kerstversieringen, zoals kerstbomen en kerstverlichting. Daarnaast bestaat eerste en tweede kerstdag vaak uit ge

Lees meer...

Traditionele kerkliederen of de moderne kerst popmuziek?

Categorie: Kerstmuziek / 28-11-2012 12:41

Bij kerstmuziek kan er aan verschillende liederen gedacht worden. Zo denkt de oudere generatie waarschijnlijk eerder aan de kerstliederen die op kerstavond in de kerk werden gedraaid, terwijl de jongere generatie eerder aan de hedendaagse kerst popmuziek denkt. Deze twee muziekstijlen hebben natuurlijk veel verschillen, maar er bestaan tevens

Lees meer...