Tips voor het kiezen en behouden van de perfecte kerstboom

Geplaatst op: 06-12-2012

Tijdens de kerstperiode zijn er een aantal aspecten die nooit mogen ontbreken. Denk hierbij aan het kerstdiner, kerstcadeaus, kerstfilms en natuurlijk de kerstboom. Deze kerstboom is een belangrijke schakel in het hele kerstgevoel. Dit is namelijk de boom die vaak in het middelpunt staat en die dankzij de geur voor een gezellige sfeer zorgt. In veel huishoudens is het tevens ook de plek waar alle kerstcadeaus onderliggen. Dit heeft voor veel mensen, vooral voor kinderen, een speciale waarde. Daarom is het erg belangrijk om voor een gezonde en mooie kerstboom te kiezen, voor als je een top kerstboom (tip: kerstboomkunst.nl) wil krijgen. Daarom staan hieronder een aantal tips beschreven die hierbij kunnen helpen, zodat je niet teleurgesteld wordt en jouw kerst een gezellige en unieke ervaring wordt.

De tips

  • Zodra je een kerstboom kunt gaan uitkiezen, is het belangrijk dat je kijkt of de kerstboom gezond is. Dit kunt je doen door met de boom te schudden, om zo te kijken of er naalden afvallen. Als deze naalden allemaal bruin zijn, dan is er niets aan de hand en is de boom gezond. Zodra er enige groene naalden tussen zitten, is het mogelijk dat deze boom niet meer in goede staat is en kun je beter naar een andere boom opzoek gaan.
  • Je kunt ook proberen om met je duim en wijsvinger over een tak te glijden, om zo te kijken of er gemakkelijk naalden meegaan en uitvallen. Als dit het geval is, dan is het ook beter om verder te kijken naar een gezonde boom.
  • Het is ook belangrijk om naar de kluit van de boom te kijken. Bomen die in een pot gekweekt zijn, blijven immers langer mooi dan uitgestoken of afgezaagde bomen.
  • Zodra je de perfecte boom hebt gekozen, is het belangrijk om thuis een geschikt plekje te zoeken. Let erop dat je de boom niet te dicht bij een warmtebron neerzet. Ook felle verlichting heeft een negatief effect op de boom en zorgt ervoor dat er sneller naaldverlies optreed.
  • Het is belangrijk dat je de boom goed vochtig houdt. Hiervoor dien je ongeveer een halve liter water per dag in de pot te gieten, dit is afhankelijk van de hoogte van de boom.