Een traditioneel kerstpakket of een themapakket

Geplaatst op: 28-11-2012

De kerstperiode is een speciale tijd waarin je het voorgaande jaar nog eens evalueert en geniet van alle mooie dingen die op je pad zijn gekomen. Voor de meeste werknemers betekenen de kerstdagen ook nog eens vrije dagen, die ze met het gezin door mogen brengen. De werkgever kan deze dagen nog mooier maken dan dat ze al zijn, door hun waardering uit te spreken naar de werknemer toe. De traditie is om dit te doen door middel van het geven van een kerstpakket. In dit kerstpakket zitten allerlei drank- en etenswaren, die door de werknemers thuis genuttigd kunnen worden.

De traditie

Zoals hierboven al vermeld, is het een ware traditie om tijdens de kerstperiode een kerstpakket te ontvangen van de werkgever. Deze traditie is in de 19e eeuw begonnen door boeren die hun knechten een aantal etenswaren meegaven voor tijdens de kerstdagen. Deze gewoonte werd door diverse ambachtslieden overgenomen en zo heeft deze traditie zich voortgezet tot hoe wij het nu kennen. Inmiddels zijn kerstpakketten niet meer weg te denken en worden er ieder jaar honderdduizenden kerstpakketten uitgedeeld. Geen wonder het het aantal kerstpakketten leveranciers ook groot is, waardoor een origineel kerstpakket betrekkelijk gemakkelijk te vinden is. Alleen het kiezen is ietsje moeilijker.

Verschillende soorten pakketten

Er zijn verschillende soorten kerstpakketten waar een werkgever uit kan kiezen. Zo kunnen ze nog steeds voor de traditionele pakketten kiezen, waar allerlei nuttige drank- en etenswaren inzitten. De kerstpakketten hebben in de afgelopen jaren echter wel een verandering ondergaan. Er zijn naast deze traditionele pakketten namelijk ook nog themapakketten. Deze kerstpakketten zijn allen gebaseerd op een speciaal thema. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rood thema, in zo'n kerstpakket zijn alle producten rood, of bestaan ze uit een rode verpakking. De laatste jaren is er echter een nieuwe trend opgestaan. Dit is het eigenkeuzepakket. Hier kunnen de werknemers zelf hun kerstpakket met bijbehorende producten uitkiezen. Op deze manier is de werkgever er zeker van dat de werknemer blij is met de producten en deze ook zeker kan gebruiken. Het nadeel hiervan is echter wel dat het minder persoonlijk is en dat de werknemers hier ook weer tijd aan kwijt zijn. Een werkgever heeft dus genoeg keuze om het ideale kerstpakket uit te zoeken.

Bron: informatie over kerstpakketten van Kerstpakketten.info